Suroviny: 1 králík nebo 4 stehna 200 g anglické slaniny trocha olivového oleje 2–3 cibule 1 česnek 500 g špenátu 2 lžíce másla sůl a pepř
Postup: Králíka naporcujeme, opláchneme a osušíme.
Obalíme ho plátky slaniny nebo slaninu nakrájíme na kostičky a dáme do pekáče. Zakapeme olejem a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Maso necháme ze všech stran opéct, pak k němu přidáme oloupanou a nakrájenou cibuli a česnek, vše lehce osolíme a opepříme.
Teplotu trouby snížíme na 170 °C, králíka přikryjeme a pečeme asi 1 hodinu, až bude maso krásně křehké. Občas ho přelijeme vypečenou šťávou. Ke konci pečení pekáč odkryjeme a necháme maso trochu zezlátnout.
Opláchnutý špenát vsypeme na rozpuštěné máslo, trochu osolíme a krátce podusíme – necháme špenát jen trochu zvadnout. Dochutíme ho solí, pepřem a případně rozdrceným česnekem. Králíka podáváme se špenátem, vařenými bramborami.