Suroviny na 4 porce:
1 hrst bazalky
1 špetka chilli
1 g sůl
1 g pepř drcený barevný
100 g strouhanky
15 ml sojové omáčky
2 stroužky česneku
30 ml citronové šťávy
4 ks jarní cibulky
500 g krůtího masa
Na omáčku:
1 špetka kopru
1 špetka papriky Jalapeňo
sů, pepř
300 g okurky
90 ml olivového oleje
Postup:
Mleté krůtí maso smíchejte v míse se strouhankou, nasekanými jarními cibulkami, citrónovou šťávou, nasekanou bazalkou, sójovou omáčkou, nasekaným česnekem, špetkou chilli, soli a pepře.Vytvarujte 6 až 8 stejně velkých masových kuliček a každou zmáčkněte dlaní do tvaru vyšší placičky.
Zakryjte je fólií a uložte do lednice.
Zatímco masové bochánky odpočívají, připravte si salsu. Z nastrouhané okurky vymačkejte přebytečnou vodu, smíchejte ji se zbytkem ingrediencí a uložte do lednice. Připravte gril na přímé grilování. Masové bochánky potřete olivovým olejem a dejte na gril.
Podle velikosti bochánků grilujte 3 až 4 minuty z každé strany. Jakmile jsou hotové, přendejte je na talíře a servírujte s okurkovou salsou.
.