Vyzkoušejte lahodné lasagne tentokrát ve vegetariánské verzi se špenátem a sýrem.
Suroviny na 4 porce – mražené špenátové listy (400 g) – 400 g lasagne – 4 stroužky česneku – 1 cibule – 50 g másla – 4 lžíce hladké mouky – 500 ml mléka – 250 g tvrdého strouhaného sýra – olivový olej – sůl, pepř
Postup
1. Na rozpáleném oleji osmažte pokrájenou cibuli. Přidejte špenát, lehce osolte a opepřete. Přidejte prolisovaný česnek a odstavte.
2. Máslo rozpusťte a smíchejte s moukou. Zalijte mlékem a nechte projít varem. Přisypte 100 g sýra.
3. Pekáček vymažte máslem. Nalijte trošku bešamelu, poté dejte uvařené lasagne, pak špenát, strouhaný sýr a bešamel. Opakujte. Poslední vrstvu lasagní zalijte bešamelem a posypte sýrem.
4. Pečte při 180 °C asi 30 minut.