Italskou zeleninovou polévku lze připravit na mnoho způsobů. Vyzkoušejte naši variantu.
Suroviny na 6 porcí – 1 lžíce oleje – 1 cibule – 3 stroužky česneku – 200 g fazolí – 1 konzerva rajčat – 200 g mrkve – 2 lžíce rajčatového protlaku – 150 g tuřínu – 150 g celeru – 250 g dýňové dužiny – 3 kuličky nového koření – 1 bobkový list – 150 g zelených fazolek – 200 g brambor – 100 g těstovin – 120 g špenátu – sůl, pepř
Postup
1. Na oleji nechte zesklovatět drobně nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte přes noc máčené a slité fazole a zalijte asi 2 litry vody. Vařte 10 minut, poté přiklopte a vařte 30 minut.
2. Vlijte rajčata i se šťávou a rozmačkejte. Přidejte protlak, nakrájenou mrkev, tuřín, celer a dýni, bobkový list a nové koření. Vařte 20 minut.
3. Přidejte pokrájené brambory a zelené fazolky. Vařte 15 minut. Přisypte těstoviny a vařte asi 10 minut. Přidejte špenát, osolte a opepřete. Povařte ještě 3 minuty.