Vyhlášená specialita! Jedno z vůbec nejlepších jídel, které můžete rodině naservírovat.
Suroviny na 4 porce – 100 g cibule – 100 g červené papriky – 1 stroužek česneku – 1 lžíce oleje – 1 konzerva červených fazolí – 1 lžička kayenského pepře – 1 lžička sladké papriky – 400 g mletého hovězího masa – 300 g vývaru – 400 g rajčat – sůl, pepř – rýže – bylinky na ozdobu
Postup
1. Cibuli nakrájejte najemno, papriky na menší nudličky, česnek na plátky. Vše orestujte v pánvi na oleji. Ochuťte kayenským pepřem a sladkou paprikou. Přidejte maso a opečte, asi 20 minut.
2. Přilijte vývar, přidejte rajčata a fazole. Osolte a opepřete. Pod pokličkou duste asi 20 minut.
3. Podávejte s uvařenou rýží.