Křehké malé sušenky plněné lahodným krémem jsou výbornou sladkou jednohubkou.
Suroviny na 20 kusů
Na těsto – 110 g jemně mletých mandlí – 90 g bílků – 50 g krupicového cukru – 200 g moučkového cukru – potravinářská barva
Na vanilkovou náplň – 250 g smetany – 250 g bílé čokolády – 3 vanilkové lusky (semínka)
Postup
1. Z bílků a cukru krupice vyšlehejte sníh. Postupně přimíchejte směs cukru a mandlí. Nakonec přidejte barvivo.
2. Směs naplňte do cukrářského sáčku s plochou špičkou a stříkejte kolečka na plech s pečicím papírem. Nechte 30 minut zaschnout, pak pečte při 160 ºC asi 15 minut.
3. Zahřejte k bodu varu nasekanou čokoládu, smetanu a semínka. Nechte asi hodinu odležet a pak zase zahřejte. Promíchejte, přeceďte a nechte 2 hodiny chladit.
4. Krémem slepte makronky.