Pokud jste doteď nad cibulačkou ohrnovali nos, po ochutnání této polévky si ji zamilujete.
Suroviny na 4 porce – 500 g cibule – 70 g másla – 100 ml bílého suchého vína – 1 l drůbežího vývaru – 1 lžíce hladké mouky – sůl, pepř – bobkový list – šalvěj – rozmarýn – tymián – francouzská bagetka – sýr
Postup
1. V hrnci rozpusťte máslo. Přidejte nakrájenou cibuli, bobkový list a lístky šalvěje, a restujte 5 minut. Stáhněte plamen a restujte ještě 40 minut, aby cukr z cibule zkaramelizoval.
2. Přilijte víno a míchejte, dokud se neodpaří. Cibuli zaprašte mouku, chvilku opékejte a pak přilijte horký vývar. Povařte 20 minut. Ochuťte solí, pepřem a bylinkami.
3. Naservírujte do misek. Navrch položte plátky bagety a zasypte strouhaným sýrem. Strčte do trouby a zapečte.