Cupcake, malé dortíčky, mají rádi dospělí i děti, a jsou-li v tomto čase připomínkou léta, o to raději je uvidíme na stole.
Ingredience: 1 kelímek bílého jogurtu, 1 kelímek polohrubé mouky, ½ kelímku hladké mouky, ½ kelímku cukru, 2 vejce, 3 lžíce rozpuštěného másla, ½ kypřicího prášku, mražené či čerstvé ovoce Krém:
150 g mascarpone, 3 lžíce mléka, 1,5 lžíce moučkového cukru, čerstvé ovoce (jahody, maliny, borůvky), případně bylinky (máta) na ozdobení a zároveň zvýraznění chuti
Postup: Všechny suroviny na těsto smícháme a dobře propracujeme. Těsto nalijeme do vymazaných formiček, ale pouze do tří čtvrtin, nasypeme na ně pár kousků ovoce a pečeme v předehřáté troubě maximálně 20 minut.
Vlažné cupcaky vyklopíme a necháme úplně vychladnout, pak je ozdobíme krémem a ovocem.