Koření si vozí Pavel Vítek ze všech exotických cest. Koření prostě miluje a jeho africký kotlík je toho jasným důkazem.
Ingredience: 800 g kuřecích stehenních řízků, 150 ml oleje na smažení, 1 kousek zázvoru, 5 stroužků česneku, 2 lžíce kari koření, 1 lžíce kurkumy, 1 lžička mletého koriandru. 1 lžička mletého římského kmínu.
1 lžička chilli, 2 cibule, petržel, mrkev, bílá ředkev, brokolice, 3 hrsti čerstvého špenátu, zelené fazolky, 3 rajčata, 300 ml suchého bílého vína, 4 lžíce rajčatového protlaku, šťáva z jednoho citronu, 1 sklenice kuřecího vývaru, sůl, pepř
Postup: V hlubším kastrolu si rozpálíme polovinu oleje a zprudka osmažíme zázvor, česnek a následně kousky kuřete. Vše vyjmeme a dáme stranou. Do výpeku dáme zbytek oleje a přidáme všechno koření a necháme ho rozvonět.
Pak přidáme cibulku a postupně zeleninu od té, která má nejméně vody. Až bude vše mírně orestované, přilijeme víno.
Pak přijde na řadu protlak, citronová šťáva, kuřecí maso a česnek se zázvorem. Směs zalijeme vývarem a velmi mírně dusíme asi tak 2 hodiny. Poslední půl hodinu sundáme pokličku, aby směs ztratila přebytečnou vodu a zhoustla. Přichutíme solí a pepřem. Podáváme s rýží nebo vařeným bramborem.