Dozlatova smažené kulaťoučké sladké koblížky vám hned zvednou náladu.
Suroviny na 20 kusů – 500 g polohrubé mouky – 20 g pískového cukru – 2 balení skořicového cukru – špetka soli – 50 g másla – 250 ml mléka – 4 žloutky – 3 lžíce rumu – 1 balení sušeného droždí – rybízová zavařenina – olej na smažení – moučkový cukr na posypání
Postup
1. Mouku smíchejte se solí, droždím a oběma cukry. Uprostřed udělejte důlek, vlijte do něj žloutky, vlažné mléko, rozpuštěné máslo a rum. Vypracujte hladké, vláčné těsto, které nechte asi 80 minut kynout.
2. Těsto rozválejte do obdélníku o síle asi 1,5 cm. Na polovinu dejte kopečky marmelády, pak přiklopte druhou půlkou těsta a tvořítkem vykrajujte koblihy.
3. Koblihy smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje z obou stran dozlatova. Poté pocukrujte.