Suroviny:
2 lžičky hořčičného semínka 1 lžička hrubší mořské soli, mletého pepře a tymiánových lístků 60 ml olivového oleje + 1 lžíce extra 1 a ½ kg hovězí kýty 250 g kuskusu citronová šťáva česnek sůl a pepř bylinky dle chuti rajčata olivový olej
Postup: Troubu předehřejeme na 120 °C. Hořčičné semínko, sůl, pepř a tymián nasypeme do hmoždíře a rozdrtíme. Pak přilijeme olej a smícháme. Hovězí kýtu potřeme extra olejem a na velké rozpálené pánvi ji opečeme ze všech stran dohněda. Pak maso potřeme směsí z hmoždíře a pečeme, dokud nezměkne.
Zhruba dvě hodiny do krvava, 4–6 hodin do úplného propečení. Kuskus přesypeme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme k němu citronovou šťávu a česnek a promícháme. Po pár minutách přilijeme horkou vodu v poměru 1 : 1 a necháme deset minut stát.
Opět promícháme a ke kuskusu přidáme bylinky a rajčata. Podle chuti zakápneme olivovým olejem..