Suroviny:
1 lžička koření do jablečného závinu špetka soli 1 větvička rozmarýnu 1 citron 1 lžička koriandru celého 1 a ½ kg vepřového bůčku 2 lžíce pažitky 200 ml smetany 3 lžíce rajčatového protlaku 300 g zelených jablek 350 ml vody 50 ml vinného octa
Postup: Bůček omyjeme, osolíme a kůži nařežeme do mřížky. Maso obrátíme a naklepeme po vnitřní straně. Připravíme si pastu ze dvou lžic rajčatového protlaku a jedné lžičky rozdrcených jehliček rozmarýnu. Maso potřeme pastou ze všech stran. Jablka omyjeme a i se slupkou nastrouháme.
Do lžíce rajského protlaku rozmícháme rozdrcený koriandr a koření do jablečného závinu. Jablka smícháme s rajským protlakem. Směs jablek rozložíme na plát masa, maso stočíme a převážeme nití. Pečeme ve vyhřáté troubě a podlijeme nálevem z vody a vinného octa.
Po upečení maso vyjmeme a necháme vychladnout. Do výpeku přilijeme smetanu, necháme přejít varem. Po mírném zchladnutí přidáme 2 lžíce nasekané pažitky smíchané s citronovou šťávou. Teplý bůček podáváme s rýží a omáčkou.
.