Suroviny: 50 g sušeného měkkého drobného ovoce (brusinky, rozinky nebo vypeckované višně) 1 lžíce ořechů (makadamové, kešu, případně mandle) 2 lžíce ovesných vloček 1 lžička koření (skořice, semínka vanilky, kurkuma) kakao
Postup: Sušené ovoce a ořechy nejdříve na dvě hodiny namočíme. Ve vodě ořechy změknou a jsou lépe stravitelné. Ovoce můžeme vylepšit tím, že ho macerujeme v kvalitním rumu, pomerančovém likéru nebo silné kávě. (Ale pozor, pokud hubneme.
Alkoholem totiž přidáváme další cukry.) Pak je scedíme a necháme mírně proschnout. Necháme si trochu tekutiny z ovoce, kdyby směs potřebovala „naředit“. Pak mixujeme: nejdříve ořechy (na drobenku), potom zvlášť ovoce (než vytvoří jemnou pastu).
V misce promícháme mleté nebo jemné vločky s kořením. Přidáme ořechy a ovoce a promícháme. Pak necháme směs odpočinout 10–20 minut, aby se vše chuťově spojilo. Mokrýma rukama tvarujeme kuličky. Každou z nich pak obalíme v kokosu, kakau nebo skořici.
Skladujeme v lednici nebo na chladném místě v uzavřené nádobě.