Potřebujete:
1 balení klasických tenkých špaget, 2 lžičky soli
Na směs:
13 vekých stroužků česneku, 2 polévkové lžíce oleje, 1 chilli papričku, snítku čerstvých bylinek (bazalka, polníček, hladkolistá petržel)
Postup:
Do dvou litrů vroucí vody nasypte dvě vrchovaté lžičky kvalitní soli, promíchejte a vložte těstoviny. Vařte dle návodu uvedeného na obalu.
Mezitím rozpalte olej na pánvi a nakrájejte česnek na 1 mm tenké plátky a chilli papričku na stejně tenké dílky.
Česnek vhoďte na pánev a za stálého promíchávání smažte, dokud nezezlátne.
Česnek se zpracovává velmi rychle, proto dejte pozor, aby se příliš neupražil. Stále musí zůstat šťavnatý, tak raději trochu ztlumte plamen.
Slijte vodu ze špaget a těstoviny promíchejte s česnekem a posypejte čerstvou nakrájenou papričkou. Můžete dozdobit čerstvými právě utrženými bylinkami dle vlastního výběru. Přejeme vám dobrou chuť! .