Tradiční recepty netradičně, tak to je výstižné pro vaření Markéty Hrubešové, která má vždy nějaké vylepšení či zjednodušení v rukávu. Její recept na ragú jistě oceníte i vy.
Ingredience:1 kg hovězího krku, 1 mrkev, 1 petržel, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 hrnek oloupaných rajčat, 200 ml červeného vína, 2 větvičky rozmarýnu, 2 lžíce hladké mouky, 100 ml masového vývaru, olej
Bramborová kaše: 1 kg brambor, 4 žloutky, 100 ml mléka, 5 lžic šlehačky, 5 lžic strouhaného parmazánu
Postup: V tlakovém hrnci na olivovém oleji orestujeme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky, cibuli nadrobno, na tenké plátečky nakrájený česnek a rozmarýn. Maso nakrájíme na kostky a přidáme k zeleninovému základu, přidáme rajčata a dusíme.
Přilijeme víno, maso rozmačkáme, omáčku zredukujeme a dochutíme. Uvařené brambory smícháme s teplou smetanou a mlékem, sýrem a nakonec vmícháme žloutky.Maso vložíme do zapékací misky, na maso navrstvíme bramborovou kaši a pečeme na cca 200 °C dozlatova.