Milujete tvarohové koláče? Tak to musíte vyzkoušet ten náš s třešněmi!
Suroviny na 8 porcí:
250 g třešní
cukr moučka na posypání
tuk na vymazání
mouka na vysypání
Těsto:
80 g cukr krystal
100 g másla
180 g hrubá mouka
2 vejce
250 g tvaroh
5 lžic mléka
Postup:
Třešně zbavíme stopek, omyjeme a osušíme. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Hrubou mouku prosejeme a zvlhčíme mlékem. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky s cukrem a změklým máslem utřeme do pěny.
Postupně přidáváme tvaroh a zvlhčenou mouku. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a poklademe třešněmi. Pečeme pozvolna asi 40–50 minut ve středně teplé troubě.
Vychladlý koláč vyjmeme z formy, posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme a podáváme k čaji nebo kávě.
Příprava: 90 min.