Vitamin E
Vitamin E má svou nezastupitelnou roli v hydrataci lidského těla. Jako antioxidant bojuje proti volným radikálům, chrání pokožku před chladným počasím a umí předcházet tvorbě lupů.
Mnozí vědci ho také považují za účinný prostředek v prevenci proti vážným chorobám jako je například rakovina.
Abyste ho měli dostatek, zařaďte do jídelníčku mandle, olej, brokolici, špenát, zelí a obilniny. Nezapomínejte ani na sladké brambory, avokádo, olivový olej, slunečnicová semínka.
Vitamin D
Na podzim začíná tělu chybět sluneční světlo, a tedy i vitamin D.
Bez něj však organismus mnohem hůře vstřebává vápník a snižuje se imunita proti nachlazení. Abyste měli i na podzim a v zimě dostatek vitaminu D, jezte vaječné žloutky a mořské ryby, jako je tuňák nebo losos.
Neměli byste zapomínat ani na pomerančový džus, hovězí játra, cereálie a houby..