Pokrm provoněný sytou vůní hovězího masa jednoznačně patří k alpské oblasti na rakouské i italské straně, ale chutnat vám bude i kdekoli jinde.
Ingredience: 600 g brambor, 2 lžíce oleje, 2 cibule, 250 g hovězího masa, 2 mrkve, 1 kořenová petržel, 1 lžíce petržele, 1 lžička majoránky, ½ lžičky kmínu, máslo, vejce, sůl a pepř
Postup: Vařené brambory ve slupce necháme vychladnout, oloupeme je a nakrájíme na tenké plátky. Nasekáme vařené hovězí maso, které odebereme třeba z tafelspitzu a nakrájíme ho nahrubo. Hovězí osmahneme v pánvi na oleji společně s najemno nakrájenou cibulí. Pak už jen opepříme a opečeme maso do křupava.
Kmín a majoránku přidáme, ještě když se maso peče. n V další pánvi si připravíme volská oka podle počtu porcí a pak už stačí jen servírovat. Tyrolský gröstl skvěle doplňuje zelný či zeleninový salát.