Zvěřinový guláš byl výsadou šlechtických stolů, kde divoká chuť masa a vůně koření vytvořily neodolatelný zážitek pro všechny smysly.
Ingredience:
● 1 kg zvěřiny (jelen, srnec…)
● 2 cibule
● 3 stroužky česneku
● 2 lžíce hladké mouky
● 500 ml červeného vína
● 500 ml vývaru
● 2 bobkové listy
● 1 lžička mletého hřebíčku
● sůl
● pepř
● lístky tymiánu
Postup:
Zvěřinu nakrájejte na kostky a obalte v mouce. Na pánvi orestujte nakrájenou cibuli a česnek dozlatova. Přidejte zvěřinu a restujte, dokud se maso nezatáhne.
Přidejte červené víno, vývar, bobkový list, hřebíček, sůl a pepř. Vařte na mírném ohni cca 2 hodiny, dokud maso není měkké a omáčka hustá. Před podáváním přidejte čerstvý tymián.
Příprava: 1,5 hod
Cena: 500 Kč
Tento recept vypadá velmi lákavě! Zvěřina a výrazné vůně koření se skvěle doplňují, je to opravdová lahůdka.
Tak tenhle recept na zvěřinový guláš vypadá fakt dobře. Musím sehnat nějaké dobré maso a určitě si to udělám.
Zvěřinový guláš je klasika a s takovým kořením musí být opravdu luxusní. Určitě to zkusím!
Tohle vypadá jako skvělý recept na nedělní oběd! Konečně budu mít možnost použít zvěřinu, kterou mi přinesl můj přítel.