Suroviny na 6 porcí:
400 g zvěřinového masa s kostí (krk, pupky, žebra)
80–100 g kořenové zeleniny
1 malá cibule
celý pepř
1 vejce
1 lžíce hrubé mouky
½ žemle
petrželka
muškátový oříšek
Postup:
Opláchnuté zvěřinové maso vložíme do osolené vody s celým pepřem a překrojenou cibulí.
Zvolna vaříme doměkka. Vývar přecedíme. Uvařené maso zbavíme kostí a pomeleme najemno. Přidáme vejce, hrubou mouku, na drobné kostičky nakrájenou žemli, najemno nasekanou petrželku a malé množství nastrouhaného muškátového oříšku.
Zamícháme a vytvoříme malé knedlíčky nebo nočky. Přeceděný vývar přivedeme do varu, vložíme na jemné nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu a připravené knedlíčky či nočky. Zvolna povaříme.