Jak už sám název říká, tyto řezy asi dlouho na tácu nevydrží a samozřejmě Alice Bendová potvrzuje, že tomu tak je.
Ingredience:
Těsto: 250 g cukru krupice, 150 g hladké mouky, 5 vajec, 5 polévkových lžic horké vody, ½ prášku do pečiva
Náplň: 1 smetana ke šlehání, čím tučnější, tím lepší, 2 zakysané smetany, kompotované ovoce dle chuti, 1 želatinový ztužovač, 3 polévkové lžíce cukru
Želé: 1 sáček dortového želé, šťáva z kompotovaného ovoce, voda na dolití
Postup: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, žloutky ušleháme s cukrem do pěny, pak přidáme horkou vodu a šleháme asi ještě 1 minutku. Pak přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.
Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme při 180°C asi 20 až 25 minut.
Korpus necháme vychladnout. Do mísy si dáme šlehačku, zakysanou smetanu, moučkový cukr a ušleháme hladký krém, do kterého vmícháme želatinové ztužovače připravené podle návodu na sáčku. Do krému ještě přidáme nakrájené ovoce a natřeme jej na vychladlý moučník.
Šťávu z kompotu dolijeme vodou do 250 ml a připravíme si dortové želé, opět podle návodu. Hotové necháme mírně prochladnout, až pak ho nalijeme na smetanový krém a dáme do chladu zatuhnout.