Dnes neprávem trochu opomíjená klasická omáčka s okurkami se připravuje s hovězím, ale i s vepřovým masem a chutná skvěle
Potřebujete:
✿ 600 g vepřové kýty
✿ 2 cibule
✿ 20 dkg slaniny
✿ 2 lžíce plnotučné hořčice
✿ 6 kyselých okurek
✿ olej
✿ sůl, pepř
✿ 2 l vývaru
✿ 2 lžíce másla
✿ 2 lžíce hladké mouky
1. Z másla a mouky připravte jíšku. Nadrobno nakrájenou cibuli a slaninu osmažte na oleji. Když cibule zesklovatí, přidejte nakrájené maso a nechte ho zatáhnout.
2. Pak přidejte lžíci hořčice, osolte, opepřete, zalijte horkým vývarem a nechte zvolna dusit. Když je maso téměř měkké, přidejte nakrájené okurky.
3. Nechte dusit asi 20–30 minut, dokud není maso měkké. Přidejte ještě jednu lžíci hořčice, nadrobno nakrájená uvařená vejce. Zahustěte jíškou a nechte ještě 10–15 minut probublávat. Podávejte s rýží nebo knedlíkem.