Ptáte se, proč si komplikovat život a vyrábět doma zmrzlinu, když jsou jí plné boxy v obchodech? Odpověď je jasná. Protože ta vaše bude nejovocnější, nejlahodnější a neoriginálnější ze všech! Je to snadné a všechny chutnají fantasticky.
Lahodné jogurtové nanuky
Suroviny na 6 nanuků:
2 hrnky borůvek, ostružin, nebo jakéhokoli ovoce
1 a ½ lžíce vody
5 lžic javorového sirupu
¾ hrnku řeckého vanilkového jogurtu (může být i neslazený)
½ hrnku mandlového mléka
Postup:
V rendlíku smícháme připravené ovoce, vodu a 3 lžíce javorového sirupu.
Přivedeme směs k varu a necháme vařit, dokud nezhoustne do konzistence sirupu. Odstavíme z plotny. V misce smícháme 2 lžíce javorového sirupu, jogurtu a mandlového mléka.
Do formiček na nanuky vlijeme do poloviny jogurtovou směs a poté formičky doplníme sirupovou směsí. Pokud chceme docílit mramorového efektu, lehce směsi promícháme. Do každého nanuku vložíme dřívko a dáme mrazit.
Pistáciové potěšení
Suroviny na 4 porce:
120 g loupaných nesolených pistácií
500 ml mléka
100 ml smetany
150 g cukru
7 žloutků
Postup:
Asi 80 g pistácií semeleme na hladkou pastu, zbytek nasekáme nahrubo. Do rendlíku nalijeme mléko a smetanu, pistáciovou pastu a vše přivedeme k varu. Stáhneme z ohně a přimícháme nadrcené pistácie. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny a obě směsi smícháme.
Šleháme ve vodní lázni dokud nezhoustne a dáme na 3 hodiny do lednice. Pak zmrzlinu promícháme a dáme na 3 hodiny do mrazáku.
Svěží vodové nanuky
Suroviny na 6 nanuků:
ovocný džus
libovolné ovoce
Postup:
Pokud nejste příznivci smetanových zmrzlin, vyzkoušejte domácí vodové. Ovoce oloupeme, vypeckujeme nebo zbavíme jadérek (podle toho, jaké používáme) a rozmixujeme. Poté promícháme s džusem.
Pokud děláme více druhů nanuků, smícháme vždy stejné ovoce a stejný džus. Rozdělíme do formiček a dáme do mrazáku.