Dokonalou sladkou snídani můžete připravit stejným způsobem i ze zbylé vánočky nebo z croissantů. Ovoce zvolte podle chuti.
Ingredience: 4 porce
● 1 velká bageta
● 3 vejce
● 100 ml smetany na šlehání
● miska lesního ovoce
● 1 vanilkový cukr
● máslo na potření
● plátky mandlí
Postup:
Bagetu nakrájejte na plátky. Každý plátek namažte z obou stran tenkou vrstvou másla. Poté je opečte dokřupava na suché pánvi. Pekáček vymažte máslem a vyskládejte do něj plátky opečené bagety.
Přidejte ovoce. Vejce prošlehejte se smetanou a vanilkovým cukrem. Poté směs nalejte do pekáčku a nakonec přisypte plátky mandlí. Vložte do trouby předehřáté na 180 0C a pečte zhruba 25 minut.
Příprava: 40 min
Cena za 1 porci: 25 Kč