Salát z čerstvého křupavého zelí je doslova vitaminovou bombou. Podle libosti ho můžete vylepšit třeba i okurkou nebo jogurtovou zálivkou.
Potřebujete:
✿ ½ hlávky bílého zelí
✿ 250 g mrkve
✿ rostlinný olej
✿ ½ citronu
✿ 1 lžíce cukru krupice
✿ sůl
1. Bílé zelí důkladně omyjte, odstraňte vrchní listy a nakrouhejte ho na tenké nudličky. Ty případně ještě můžete překrájet nožem, pokud budete chtít zelí opravdu najemno. Mrkve očistěte a nastrouhejte nahrubo.
2. Zelí a mrkev dejte do mísy, lehce osolte, zakápněte olejem a posypejte lžící cukru. Pak vše důkladně promněte v dlaních, zelí i mrkev tak pustí šťávu, dříve se proleží a chutě se krásně propojí.
3. Zelný salát pak dochuťte ještě citronovou šťávou, případně ještě cukrem či solí dle chuti, promíchejte a nechte ho chvíli v chladu rozležet. Na miskách ho můžete dozdobit čerstvými bylinkami.