Zahrňte zelí do svého podzimního jídelníčku v podobě slaného koláče s kuřecím masem.
Suroviny
Náplň:
1 kelímek kysané smetany
špetka soli a pepře
2 cibule
2 hrsti nasekané petrželky
2 polévkové lžíce olivového oleje
3 vejce
300 g kuřecího masa
500 g kysaného zelí
Těsto:
špetka soli a cukru
1 čerstvé droždí
120 ml mléka
250 g hladké mouky
50 g másla
Postup:
Z mouky, mléka, droždí, cukru, soli a másla vypracujte hladké těsto. Nechte vykynout na teplém místě přibližně půl hodiny.
Mezitím nakrájejte cibuli najemno, maso na malé kostičky a obojí osmahněte na pánvi. Poté přidejte petrželku, kysané zelí, sůl a pepř.
Vykynuté těsto vyválejte a rozložte do formy tak, aby zůstaly vyvýšené okraje. Na něj navrstvěte směs s masem a zelím.
Navrch rozetřete kysanou smetanu rozmíchanou s rozšlehanými vejci, osolte, opepřete. Pečte ve vyhřáté troubě.