Suroviny:
1 hlávka zelí
½ kg rýže
800 g mletého masa
1 konzerva sekaných rajčat
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžička sladké papriky
sůl
pepř
mleté chilli
1 lžíce olivového oleje
Postup:
Rýži uvařte podle návodu na obalu a dejte ji stranou. V pánvi rozpalte olivový olej, vhoďte do něho nadrobno nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět.
Pak přidejte mleté maso a ze všech stran ho opečte. Vložte prolisovaný česnek, sladkou papriku, mleté chilli, osolte a opepřete podle chuti.
Masovou směs dobře promíchejte s rýží a sekanými rajčaty. Hlávkové zelí zbavte košťálu, vložte ho do vroucí vody a vařte do změknutí. Poté ho rozeberte na jednotlivé listy a ty plňte masem s rýží.
Hotové závitky pokládejte vedle sebe do hlubokého pekáče a na závěr je lehce podlijte vodou. Pečte je na 180 °C asi 25 minut. Zelné závitky můžete před podáváním polít rajčatovou omáčkou.
Tip!
Pokud jste vegetariánka, místo masa použijte nadrobno nakrájenou zeleninu.