Do zelných placek můžete přidat i na kousky nakrájenou slaninu. Budou šťavnatější. Podávejte je s dipem podle chuti.
Ingredience na 4 porce:
● ½ hlávky zelí
● 5 středně velkých brambor
● 3 lžíce hladké mouky
● 1 vejce
● sůl
● pepř
● ½ lžičky mletého kmínu
● 3 lžíce nasekané petrželky
● olej na smažení
Postup:
Zelí nakrouhejte na tenko. Brambory oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Dejte vše do mísy a rukou promněte, aby zelí zkřehlo. Přidejte vejce, mouku, sůl, pepř, kmín a petrželku.
Důkladně promíchejte a směs nechte chvilku odpočinout. Pak z ní tvarujte placičky. Smažte je na oleji z obou stran dozlatova. Po usmažení je skládejte na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 25 Kč
Recept mě zaujal, doma často připravujeme pokrmy se zelím. Určitě vyzkouším i s tou slaninou, určitě to dodá zajímavou chuť.