Na této balkánské dobrotě si můžete pochutnat s rýží i chlebem. Pokud chcete lehčí variantu, vyzkoušejte mleté maso ze stehenních kuřecích řízků.
Ingredience: 4 porce
1 menší hlávka zelí
400 g mletého hovězího masa
1/2 cibule
4 lžíce oleje
2 vrchovaté lžičky mleté sladké papriky
sůl
pepř
citron
Postup:
Ze zelí odstraňte košťály a nakrájejte ho na širší nudličky. Dejte do hrnce a spařte horkou vodou. Poté sceďte a nechte dobře okapat. V rendlíku orestujte pokrájenou cibuli a přidejte k ní maso, které jste si nechali umlít u řezníka.
Osolte, dobře rozmíchejte, aby se maso rozdrobilo, pak přikryjte a poduste jen s malým přídavkem vody. Když je maso měkké a všechna tekutina se vydusí, přidejte sladkou papriku a zelí.
Vše promíchejte dohromady a ještě společně několik minut poduste, ale tak, aby zelí zůstalo křehké. Nakonec opepřete a pokapejte citronem.
Doba přípravy: 60 min
Cena za 1 porci: 25 Kč