Kuskus se vyrábí z pšeničné krupice, bulgur z nalámaných pšeničných zrn. Oba připravíte úplně stejně snadno.
Potřebujete:
✿ 250 g kuskusu nebo bulguru
✿ 500 ml zeleninového vývaru
✿ 2 stroužky česneku
✿ 1 jarní cibulku
✿ 10 cherry rajčat
✿ 1 chilli papričku
✿ 1 žlutou papriku
✿ 1 cuketu
✿ 4 lžíce olivového oleje
✿ 3 lžíce citronové šťávy
✿ sůl, pepř
✿ lístky čerstvé máty
1. Jarní cibulku nakrájejte na kolečka. Česnek oloupejte a jemně nasekejte. Chilli papričku zbavte semínek a nakrájejte nadrobno.
Rajčata, papriku a cuketu omyjte a nakrájejte na kousky nebo kostičky. 3 lžíce oleje smíchejte s citronovou šťávou.
2. Na zbylém oleji nechte krátce zpěnit cibulku, česnek a chilli papričku. Pak zalijte vývarem, přiveďte k varu a přisypejte kuskus nebo bulgur. Zakryjte a odstavte z tepla a nechte asi 10 minut nabobtnat.
3. Kuskus nechte vychladnout, dejte ho do mísy, přidejte rajčata, olejovou zálivku, sůl a pepř. Promíchejte, ozdobte lístky máty a podávejte.