Vařené kuřecí maso bez kůže je naprosto dietní a tento vietnamský salát se zeleninou, kuřetem a oříšky je plný exotických chutí.
Potřebujete:
✿ 1 mrkev
✿ 1 kedlubnu
✿ 10 cm kousek bílé ředkve
✿ 1 kuřecí prso
✿ 1/2 citronu
✿ 3 lžíce pražených nesolených arašídů
✿ 1 lžičku rybí omáčky
✿ 1 lžičku rýžového octa
✿ 2 lžičky sezamových semínek
✿ 5 lžiček cukru
✿ 3 lžičky soli
✿ čerstvý koriandr
1. Kuřecí maso zbavte kůže a vařte ho 10–12 minut v osolené vodě. Mezitím očistěte a nastrouhejte či nakrájejte zeleninu na nudličky do mísy. Přidejte sůl, cukr, vše promíchejte a nechte 10 minut odležet.
2. V misce zatím připravte dresing z citronové šťávy, 2 lžiček cukru a rybí omáčky, promíchejte a dejte stranou. Uvařené maso nechte trochu vychladnout, vidličkou natrhejte na kousky a nechte chvíli vychladit v chladničce.
3. Odleželou zeleninu zalijte studenou vodou a poté ji důkladně vymačkejte. Vložte ji do mísy pokapejte rýžovým octem, přidejte maso a promíchejte. Přilijte dresing, promíchejte a posypejte arašídy, sezamem a koriandrem.
Díky za tip! Myslím, že takovýto salát by byl skvělý lehký oběd do práce!
Naprosto miluji kombinaci kuřete a vietnamského dresingu. Tento recept určitě obohatí mou domácí kuchyni!
Wow, tenhle vietnamský salát zní jako exotická bomba chutí! Určitě ho vyzkouším, díky za úžasný recept!
Tento salát vypadá opravdu skvěle, hlavně ty exotické chutě s kuřetem! Myslím, že bych to zvládla připravit i já, i když vařím jen občas.