Barevný talíř plný chutné zeleniny vypadá krásně na pohled a chutná skvěle. Můžete si sami vybrat, jaké druhy do něj dáte, třeba i chřest, červenou cibuli či čekanku, prostě co budete mít zrovna po ruce, šup s tím na gril.
Potřebujete:
✿ 2 červené papriky
✿ 2 žluté papriky
✿ 2 lilky
✿ 2 cukety
✿ 8 cherry rajčat
✿ 2 hnědé žampiony
✿ 140 ml olivového oleje
✿ 40 ml balzamikového octa
✿ hrubou mořskou sůl
✿ pepř
✿ čerstvou petržel nebo bylinky
1. Zeleninu očistěte. Z paprik odstraňte zrníčka a nakrájejte je na poloviny, lilky, cukety a houby na plátky.
2. Papriky potřete olejem, osolte je a opepřete, rozložte na rozpálený rošt a grilujte z každé strany 4–6 minut. Během grilování je ještě potírejte olejem, znovu zlehka osolte a opepřete. Pak je přesuňte je na talíř.
3. Na gril dejte houby, lilky, cukety a rajčata a grilujte 3–6 minut). Během grilování potírejte olejem, trochu je osolte a opepřete. Zeleninu vyskládejte na tác nebo velký talíř, znovu zakapejte olejem a nechte trochu vychladnout. Před podáváním vše posypejte petrželkou a zakápněte balzamikovým octem.
Krásně barevný talíř, přesně takovým zpestřím své letní grilování. Děkuji za inspiraci, už se těším, až to zkusím.
Pro technologické nadšence bych řekla, že je to skvělý příklad využití moderních grilů. Stačí dodržet postup a jídlo bude špičkové.
Super recept, já bych přidala ješte neaké bylinky, třeba rozmarýn. Myslím, že to bude skvělo chutnat.
Včera jsem zkoušela podobný recept a opravdu to je výborné! Zeleninová směs je osvěžující, s balzamikem má skvělou chuť. Doporučuji všem!
Mám ráda grilovanou zeleninu, ale nikdy mě nenapadlo přidat čekanku nebo chřest. Určitě to vyzkouším, vypadá to na vynikající kombinaci!