Jsou zdravé, chutné a hotové raz dva. Plněné rolky můžete podávat i jako občerstvení, když k vám přijdou hosté.
Ingredience:
2 velké pšeničné tortilly
2 rajčata (nakrájená na kostičky)
hrst čerstvé rukoly
hrst ledového salátu (nakrájeného na nudličky)
100 g sterilované kukuřice
Na dip:
100 g zakysané smetany
1 nebo 2 stroužky česneku (najemno nasekaný nebo prolisovaný)
1 lžička nasekaného čerstvého kopru (nebo 1/2 lžičky sušeného)
sůl, pepř podle chuti
Postup:
V misce si smíchejte zakysanou smetanu, prolisovaný česnek, najemno nakrájený čerstvý kopr, sůl a pepř.
Tortilly bohatě potřete dipem a rovnoměrně na něj rozložte na kostičky nakrájená rajčata, rukolu, natrhaný ledový salát a konzerovanou kukuřici.
Poté tortilly s náplní dobře srolujte, zabalte je pevně do potravinářské fólie a nechte chvíli odležet v lednici (alespoň 30 minut, ale raději jim dejte více času).
Nakonec tortilly nakrájejte na šikmé špalíčky a podávejte k večeři nebo jen tak ke svačině.
Hotové špalíčky ještě můžete dozdobit čerstvým koprem.
Kombinace těchto ingrediencí vypadá skvěle! Rolky mohou být perfektním lehkým obědem do práce. Díky za inspiraci!
Hele, to je recept, kterej prostě musím zkusit. Zdravý jídlo, co vypadá dobře na stůl a hlavně zvládám ho připravit za chvíli!
To zni fakt dobře, akorát nevím, kde bych našla čerstvej kopr. Možná holt použiju sušenej.
Miluju kombinaci čerstvé zeleniny a lehkého dipu. Vypadá to jako super rychlý recept na posezení s přáteli! Už se těším, až to vyzkouším.