Kořeněná a ostrá jídla ve vegetariánské verzi jsou její nejoblíbenější.
Ingredience na 4 porce:
200 g brokolice
200 g zelených čerstvých nebo mražených fazolových lusků
100 g mraženého hrášku
2 mrkve
250 ml zeleninového vývaru
2 lžíce rybí omáčky
1 lžíce pálivé žluté kari pasty
200 ml kokosového mléka
1 malá červená cibule
1 červená paprika
svazek čerstvého koriandru
1 limeta
olej na smažení
2 hrnky jasmínové rýže
Postup:
Očistěte květák a rozdělejte ho na růžičky, oloupanou mrkev pokrájejte, lusky překrojte na polovinu. Papriku nakrájejte na širší proužky. Připravte hrášek. Limetu rozkrájejte na měsíčky, koriandr nasekejte.
Rýži několikrát propláchněte. Dejte ji do hrnce v poměru na 1 hrnek rýže 1,5 hrnku studené vody a přiveďte k varu. Pak přiklopte a na mírném ohni dovařte, odstavte a nechte dojít pod pokličkou.
V pánvi rozpalte olej, vložte zeleninu, přidávejte za stálého míchání omáčku a pastu. Přilijte vývar a duste, aby zelenina zůstala křupavá. Na závěr přidejte mléko a koriandr. Podávejte s rýží. Na talíři ozdobte cibulkou a limetami.
Příprava: 50 min
Cena za 1 porci: 45 Kč
Recept vypadá báječně a vždycky jsem chtěla zkusit udělat kari jinak než s kuřecím masem. Už se nemůžu dočkat, až si tento recept vyzkouším. Myslím, že fotka hotového jídla by vypadala úžasně!