Namočte si svou oblíbenou zeleninu a pochutnejte si zdravě.
Ingredience na 8 porcí:
3 mrkve
1 červená paprika
1 žlutá paprika
1 oranžová paprika
3 stonky řapíkatého celeru
1 salátová okurka
Dip:
250 g tučného tvarohu
2 lžíce zakysané smetany
1 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
snítka kopru nebo bazalky
citronová šťáva
sůl a pepř
Dip 2:
3 červené papriky
3 lžíce zakysané smetany
80 g vlašských ořechů
1 stroužek česneku
1 lžička římského kmínu
citronová šťáva
sůl a pepř
Postup: Mrkev oloupejte, okurku omyjte. Papriky omyjte a zbavte jádřinců. Zeleninu poté nakrájejte na stejně dlouhé tenké hranolky. Připravte si dipy.
První dip: V míse smíchejte tvaroh se zakysanou smetanou, olivovým olejem, prolisovaným česnekem a citronovou šťávou přidanou podle chuti. Do dipu přidejte nasekaný kopr či bazalku. Osolte a opepřete.
Druhý dip: z pečených paprik uděláte ze tří v troubě upečených paprik, které rozmixujete spolu s ostatrními ingrediencemi. Ozdobte zrníčky granátového jablka.
Doba přípravy: 25 min
Cena za 1 porci: 12 Kč
Toto je skvělý tip právě když čekám návštěvy a chci nabídnout něco jednoduchého, zdravého a přitom efektního. Budu to muset určitě zkusit. A ta cena za porci je výborná!
Super nápad na zdravý snack! Vždycky hledám něco, co bych mohla k večernímu filmu bez výčitek. A ty dipy vypadají báječně. Už se těším, až to vyzkouším.