Suroviny:
2 mrkve
1 cuketa
2 stonky řapíkatého celeru
1 červená cibule
4 brambory
2 lžíce rajčatového protlaku
1 konzerva fazolí
2 bobkové listy
100 g těstovin
¼ hlávky kapusty
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
snítka rozmarýnu
Postup:
Ve velkém hrnci rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nadrobno nakrájenou mrkev, cuketu, cibuli a řapíkatý celer. Asi po 3 minutách do hrnce přidejte rajčatový protlak, krátce zahřejte a zalijte asi 2 litry zeleninového vývaru.
Brambory nakrájejte na kostičky a společně s bobkovým listem a rozmarýnem je přihoďte do hrnce. Polévku osolte a opepřete a nechte ji asi 20 minut vařit. Na závěr přidejte propláchnuté fazole, nadrobno nakrájenou kapustu a těstoviny.
Dále vařte, dokud těstoviny nebudou dostatečně měkké. Polévku na talíři zakápněte trochou kvalitního olivového oleje, lehce poprašte parmazánem a podávejte ji s opečenou bagetou nebo čerstvým kváskovým chlebem.
Tohle vypadá skvěle! Miluju focení jídla, tohle určitě zkusím a budu fotit jako divá! Díky za inspiraci.
Mám moc ráda, když je polívka nejen chutná, ale i sytá jako jídlo. Připadá mi, že tahle budou ideální na chladný večery.
Skvělý recept, miluju, když je polévka plná různých druhů zeleniny. A řapíkatý celer je prostě dokonalý dodatek!
Tahle polévka vypadá fakt dobře! Už se těším, až ji vyzkouším. Doufám, že i s mými omezenými kuchařskými schopnostmi se povede!