Polévka s masovými knedlíčky zasytí a dodá sílu. Podávejte ji samotnou nebo s krajícem chleba.
Suroviny na 2 porce – 100 g mrkve – 100 g pórku – 100 g celeru – 100 g brambor – 1 lžíce oleje – 2 bobkové listy – sůl, pepř – pažitka
Na knedlíčky – 250 g mletého masa – 1 vejce – 3 lžíce strouhanky – sušená majoránka
Postup
1. Pórek, mrkev, celer a brambory očistěte a nakrájejte na malé kousky. V hrnci rozehřejeme olej, na kterém poduste polovinu pórku. Vyndejte ho a dejte do mísy.
2. Zbylou zeleninu a bobkové listy dejte do hrnce a zalijte litrem vody. Osolte a opepřete. Na mírném plameni povařte 5 minut.
3. Maso smíchejte s vejcem, strouhankou, dušeným pórkem a majoránkou. Vytvarujte koule a přidejte je do vývaru. Povařte 10 až 15 minut.