V polévce nemusí být vždycky maso. Výtečná polévka se dá připravit i ze zeleniny.
Suroviny:
1 menší květáková hlava
1 větší cibule
1 větší petržel
2 stroužky česneku
2 menší mrkve
1 červená paprika
3 velké bramobory
sůl, pepř
hladkolistá petržel na ozdobu
máslo na restování
Postup:
Na pánvi orestujte na másle růžičky květáku. V hrnci na másle orestujte nakrájené stroužky česneku, na půlměsíčky nakrájenou cibuli a na kostky nakrájenou mrkev a petržel. Vše zalijte 2,5 litry vody. Přidejte na kostky nakrájené brambory a orestovaný květák.
Vařte přibližně 30 až 35 minut na středním ohni. Polévku dochuťte solí a pepřem. Nyní zvlášť na pánvi krátce orestujte červenou papriku.
Rovněž ji přidejte do polévky. A nechte ještě 5 minut vařit. Polévku nakonec podle chuti ještě dolaďte a dozdobte ji čerstvou petrželkou. Použít můžete také koriandr.