Takto naložená zelenina je ve výsledku lahůdkově křupavá.
Suroviny na 4 sklenice:
● ½ květáku
● 2 zelené papriky
● 2 červené papriky
● 2 mrkve
● čerstvý kopr
● 1 česnek
Na nálev:
● 200 g cukru
● 500 ml octa
● 500 ml vody
● sůl
● pepř
Postup:
Květák rozebereme na růžičky, očištěnou mrkev a oloupaný česnek nakrájíme na kolečka a papriky zbavené semeníků a stopek na proužky. Všechno i s koprem naskládáme do vymytých zavařovacích sklenic.
Smícháme ingredience na nálev, necháme ho přejít varem a nalijeme na zeleninu. Sklenice dobře uzavřeme a necháme je alespoň tři dny odležet na chladném místě. Po otevření skladujeme v lednici.
Příprava: 30 min
Cena za sklenici: 28 Kč
Recept se mi zdá dobrý, ale napsaný trošku složitě pro mě. Možná zkusím, ale bojím se, že to nějak pokazím.
Tento recept vypadá velmi lákavě. Líbí se mi estetický vzhled sladkokyselé zeleniny, když je naskládaná ve sklenici. Skvělé pro servírování na party s přáteli!
Zbožňuji domácí naloženou zeleninu! Tento recept se mi moc líbí, hlavně kombinace čerstvého kopru s česnekem. Už se těším, až to vyzkouším.
Právě jsem hledala inspiraci na naloženou zeleninu a tenhle recept vypadá skvěle. Ceny za materiál jsou přijatelné a výsledek musí být úžasný. Díky za super tip!