Takto připravená zelenina se bude hodit jako samostatný pokrm i coby příloha k pečenému masu. Můžete do ní přidat ještě cuketu, květák, brokolici nebo na kousky nakrájenou anglickou slaninu.
Ingredience: 4 porce
● 1 svazek bílého chřestu
● 200 g cherry rajčátek
● 200 g bramborových noků
● 1 červená cibule
● 5 snítek tymiánu
● 70 g nastrouhaného parmazánu
● olej
● 1 lžíce másla
● sůl
● pepř
Postup:
Cibuli nakrájejte nadrobno. Chřest oloupejte a odkrojte tvrdé konce. V pánvi nechte rozpustit máslo a opečte na něm cibuli. Po chvíli přidejte hotové noky a také opečte. Vmíchejte tymián, rajčátka a osolte i opepřete.
Přendejte směs do olejem vymazaného pekáčku. Navrch přidejte chřest a přelejte ho rozpuštěným máslem. Posypte parmazánem. Vložte do trouby a na 180 °C pečte 25 min.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 45 Kč