Thajské kari může obsahovat různé druhy masa, jako je kuře, hovězí nebo také mořské plody.
Ingredience: na 4 porce
4 lžíce zelené kari pasty
600 g kuřecího masa
400 ml kokosového mléka
2 žluté papriky
5 žampionů
1 až 2 stonky citronové trávy
2 lžíce rybí omáčky
chilli paprička dle chuti
koriandr a/nebo thajská bazalka
limetková šťáva na dochucení
jasmínová rýže jako příloha
Postup:
Na oleji nechte minutku provonět kari pastu. Přidejte na menší kousky nakrájené kuřecí maso a nechte ho lehce zatáhnout. Přidejte žluté papriky, houby a směs zalijte kokosovým mlékem. Povařte přibližně 20 min.
Ke konci vaření přidejte najemno nasekanou citronovou trávu a koriandr. Dochuťte rybí omáčkou, případně solí a pepřem. Na talíři kari zakápněte limetkovou šťávou, případně přidejte čerstvý koriandr a úplně nadrobno nasekané chilli papričky.
Ke kari si uvařte jasmínovou rýži. Navrch přidejte ještě citronovou trávu.
Doba přípravy: 40 min
Cena za 1 porci: 42 Kč