Hledáte inspiraci na večeři s přáteli? Pohostěte je šťavnatými žebírky.
Ingredience:
2 ks vepřových žeber (mohou být i uzená)
2 lžíce uzené mleté papriky
1 lžíce sušeného česneku
1 lžička mletého chilli
1 polévková lžíce hořčice
2 polévkové lžíce medu
1 lžička sójové omáčky
1 polévková lžíce kečupu
kousek másla
sůl, pepř
Postup:
V misce smíchejte kečup, hořčici, med, sójovku, papriku, česnek a chilli. Dochuťte solí a pepřem.
Žebírka potřete vzniklou marinádou a dejte je na tři hodiny marinovat do lednice.
Předehřejte si troubu na 140 °C. Žebírka přendejte za zapékací mísy nebo pekáče a podlijte je zhruba litrem vody.
Pečte zhruba dvě a půl hodiny, případně déle, dokud nebude maso zcela měkké. Žebírka podávejte s čerstvým chlebem.
Náš tip:
Žebírka marinujte klidně přes noc, tak budou ještě křehčí.