Grilovaná žebírka jsou na každé grilovačce oblíbenou lahůdkou, zvlášť když je naložíte do lahodné medové marinády.
Potřebujete:
✿ 750 g vepřových žebírek
✿ 300 ml kečupu
✿ 2 chilli papričky
✿ 3 cm čerstvého zázvoru
✿ 1 stroužek česneku
✿ 3 lžíce worcesterské omáčky
✿ 1 lžíci citronové šťávy
✿ 4 lžíce medu
✿ sůl, pepř
1. Žebírka omyjte, osušte a uvařte je ve vroucí vodě na mírnémplameni asi 50 minut, až bude masotéměř měkké.
2. Chilli papričky nasekejte nadrobno, zázvor nastrouhejte najemno. Česnek oloupejte a prolisujte.
V míse smíchejte kečup s worcesterskou omáčkou, citronovou šťávou, medem, chilli papričkami, zázvorem a česnekem, podle chuti ještě osolte a opepřete.
3. Do vzniklé marinády naložte žebírka, aby byla ze všech stran obalená. Nechte je marinovat v chladu nejlépe přes noc a pak můžete grilovat. Podávejte se zeleninou, čerstvým chlebem či bagetkou a nějakou omáčkou.
Hmm, tohle musím zkusit. Medová marináda zní skvěle! Doufám, že to nebude moc složité na přípravu.
Tohle jsem zrovna potřebovala! Miluju vaření s medem a doufám, že tohle bude naprostá pecka na grilu.
Ty žebírka vypadají fantasticky! Jsem nadšená, že si je mohu udělat i doma. Už se těším, až je vyfotím na příští grilovačce a pochlubím se přátelům.