Žebírka nesmějí chybět na žádné poctivé grilovací party.
Ingredience:
1,5 kg vepřových žeber
2 dl červeného vinného octa S sůl, pepř S 1 lžíce krupicového cukru S 2 čerstvé chilli papričky
Na BBQ omáčku:
3 lžíce krupicového cukru
3 lžíce medu
1 lžíce rumu
2 lžíce worcesterské omáčky
2 lžíce mleté papriky
4 stroužky česneku
3 lžíce kečupu
sůl, pepř
Postup:
V kastrůlku zahřejte všechny přísady na omáčku. Vařte pět minut a nechte hodinu odstát.
Do velkého kastrolu přendejte žebra a zalijte je octem, přidejte chilli, cukr, sůl a pepř.
Předpřipravte žebra na plotně. Takto je vařte na mírném ohni 40 minut.
Lák slijte a žebra potřete připravenou omáčkou.
Grilujte je tak dlouho, dokud nebudou na povrchu krásně zlatavá a marináda zkaramelizovaná.