Výborně se hodí jako příloha ke grilovanému sýru nebo k masu.
Suroviny:
1 velké zralé avokádo
3 vejce
3 hrsti čerstvého listového špenátu
10 cherry rajčátek
1 větší červená cibule
hrst jarní cibulky
150 g sýru feta
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce limetkové šťávy
sůl, pepř
1 lžička medu
2 lžíce plnotučné hořčice
Postup:
Dejte vařit vodu na vejce, pak je do ní na 7 až 9 minut ponořte i se skořápkou. Mezitím si připravte dresink. Smíchejte hořčici, med, limetovou šťávu, olej, sůl a pepř.
Dresink nechte při pokojové teplotě odležet alespoň 15 minut. Rajčata rozkrojte na půlměsíčky, avokádo si oloupejte, vyjměte pecku a rozkrájejte na plátky.
Cibuli rozkrájejte na půlměsíčky. Jarní cibulku nasekejte najemno. Veškerou zeleninou smíchejte dohromady a přidejte dresink.Salát dozdobte uvařenými vajíčky a rozdrobeným sýrem.