Kapustové stonky
Vyhazujete je? To je ale obrovské plýtvání! Můžete je usušit a namlít do směsi koření anebo je rozmixovat do zeleninových či ovocných šťáv.
Dužina z odšťavněné zeleniny a ovoce
Výborně se hodí na pečení dezertů. Dužina z jablek, řepy nebo mrkve dokonale zvláční každý koláč či dort.
Ohryzky z jablek
Nakrájejte je na menší kousky a naložte je do obyčejného octa. Nechte kvasit týden až dva a máte výborný jablečný ocet.
Slupky z jablek
Usušte je a pak si z nich udělejte třeba čaj nebo si je ještě čerstvé nalepte pod oční víčka. Zbaví vás totiž i kruhů pod očima.
Slupky od banánů
Nejenže dokážou krásně vyleštit stříbro, ale také ze záhonů odstraní nejrůznější škůdce, a pokud si jimi potřete bodnutí nebo kousnutí hmyzem, přestane místo pálit a svědit.
Filtr od kávy
Možná jste o tom nikdy neslyšeli, ale funguje to! Když filtr na překapávanou kávu navlhčíte, dají se s ním vyčistit boty. Nepoužitý filtr zase poslouží jako forma na muffiny.
Zbytky z brokolice
Stonky nebo cokoli jiného, co vám z brokolice zbude, naložte na noc do čisté vody a pak ji použijte jako zálivku na salát. Uvidíte, jak zajímavou chuť mu dodá.