Jaro už nezadržitelně klepe na dveře a s ním přichází čas na pořádný detox organismu. Vsadit můžete na bylinky, nejlepší však bude popíjení kombuchy.
Fermentované potraviny jsou balzámem pro organismus. A do této kategorie patří také kombucha, což je kvašený čajový nápoj. V Číně se jeho zázračných účinků využívá již dlouhá staletí a v posledních letech slaví velké úspěchy i u nás.
Nejde totiž jenom o detoxikaci těla. Popíjení kombuchy má i další blahodárné účinky na vaše zdraví.
V první řadě pomáhá ke správnému fungování srdce, posiluje kosti, imunitu, zuby, zlepšuje trávení, udržuje optimální hladinu cukru v krvi a sáhnout by po ní měly i ty z vás, které přes zimu nabraly nějaké to kilo.
Připravte si ji doma
Základem tohoto probiotického nápoje je kombuchová houba, kterou seženete na internetu, v obchodech se zdravou výživou a lékárnách. Dále budete potřebovat jen cukr, zelený nebo černý čaj a vodu.
A pak nechte zhruba týden vše kvasit. Kombucha sice nechutná nijak vábně, věřte ale, že vám vaše tělo dozajista poděkuje.