Suroviny:
1 balení listového těsta
300 g kysaného zelí
200 g uzené krkovice
1 cibule
1 lžíce sádla
2 lžičky kmínu
sůl
pepř
1 vejce na potření
Postup:
V pánvi rozehřejte lžíci sádla a opečte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přidejte k ní kostičky uzeného masa a vše společně asi 10 minut opékejte.
Zelí slijte, nechte ho okapat v sítku a přidejte ho do pánve k cibuli a masu. Směs ochuťte solí, pepřem a kmínem. Dobře ji promíchejte, zakryjte poklicí a ještě asi 10 minut na nízkém plameni duste.
Listové těsto na pomoučeném válu rozválejte na obdélník. Po celé jeho ploše rozprostřete náplň, jen po okrajích nechte asi 2 cm volné. Těsto opatrně zarolujte do tvaru závinu a jeho konce dobře utěsněte.
Závin přeneste na plech vyložený pečicím papírem, potřete ho rozšlehaným vejcem a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi 30 minut. Před nakrojením ho nechte alespoň částečně vychladnout a podávejte.
Tip!
Do náplně přidejte na kostičky nakrájené brambory.
Tenhle recept mě láká, ale zním z Plzně a tady je těžký sehnat dobrý kysaný zelí. Zkusím to s tím co mám, díky!
Závin s kysaným zelím? To je super nápad! Doufám, že se mi to povede uvařit, už se těším, jak to bude chutnat.
Recept vypadá skvěle, určitě to vyzkouším. Miluju kombinaci kysaného zelí a uzeného masa!