Výborný štrúdl naslano z listového těsta nadívaný směsí kysaného zelí a uzeného masa přijde vhod jako chutná svačina nebo pohoštění pro přátele.
Potřebujete:
✿ 1 listové těsto (plát)
✿ 1 cibuli
✿ 250 g uzeného masa
✿ 300 g kysaného zelí
✿ 1 malou sklenici nakládaných paprik
✿ 1 vejce
✿ 1 lžíci oleje
✿ kmín
1. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Uzené maso nakrájejte na malé kostičky, zelí slijte a pokrájejte na menší kousky. Papriky také slijte a pokrájejte nadrobno.
2. Na pánvi rozehřejte olej a zpěňte na něm cibuli, pak přidejte nakrájené maso a pár minut ho restujte. Poté přidejte zelí a papriky, směs už jen krátce prohřejte, odstavte a nechte vychladnout.
3. Listové těsto rozválejte na plát a naneste na něj připravenou náplň. Plát zaviňte jako štrúdl a stiskněte okraje k sobě, aby směs nevytekla. Závin potřete rozšlehaným vejcem, posypejte kmínem a dejte péct do trouby při 250 °C asi 30 minut.
Super nápad! Už dlouho hledam něco novýho na vyzkoušení a tohle vypadá bomba. Jsem zvědavá, jaký to bude, až to upeču doma. Díky za inspiraci!
Zkoušela jsem podobný recept, ale s mojí úpravou. Dala jsem tam míň masa a víc zelí, aby to bylo takový zdravější. Jinak super nápad, pěkně to obohatí jídelníček. 🙂
Ahoj, článek super, ale mám dotaz. To uzený maso má bejt nějaký konkrétní druh, nebo to jde s čímkoliv? U nás doma máme rádi spíš lehčí verze, tak přemýšlím, jestli by něco šlo nahradit. Díky za tipy!