Jednou ochutnáte a ihned víte, že to není naposledy.
Ingredience: 4 puky čekanky, 4 brambory, uvařené ve slupce, 8 plátků krůtí šunky, 1 stroužek česneku, citron, pepř a sůl
Omáčka: 1 cibule, 1 mrkev,100 g másla, 100 g hladké mouky, 150 ml smetany, 2 žloutky, 100 g tvrdého sýra, muškátový květ, citrónová šťáva
Postup: Z másla a mouky uděláme jíšku.Zalijeme polovinou smetany, přidáme sůl, pepř, muškátový květ a povaříme 15 minut. Promícháme zbytek smetany a žloutky.
Vlijeme do bešamelu Zapékací mísu vymažeme máslem, na dno poklademe plátky uvařených brambor, posypeme drceným česnekem, navrch dáme čekanku a šunku. Zakapeme citronem, zalijeme omáčkou. Pečeme 25 až 30min při na 180 °C..